Meteen naar de inhoud

Ik ben Rutger. Ik ben een straatfotograaf, bruidsfotograaf, cursusleider en daarnaast als fotograaf inzetbaar voor uiteenlopende opdrachten. 

 

Ik kom uit Utrecht en woon in Nijmegen en ik ben een fotograaf met bijzonder veel interesse in straatfotografie. Het mooie aan straatfotografie vind ik dat je van niets iets kunt maken: het maakt niet uit of je op een bijzondere reis in een ver land bent of gewoon in je eigen stad. 

Die ervaring neem ik mee naar elke opdracht: of je nu trouwt op de mooiste locatie van Nederland of op een simpele camping en of je bedrijf nu een zeer fotogeniek pand heeft of niet; ik zet het op een zo mooi mogelijke manier op de foto!

 

 

bruidsfotograaf nijmegen

Video

Onderstaande video geeft een goed beeld van wie ik ben. Deze video heb ik gemaakt in samenwerking met het fotografietijdschrift Zoom en met Panasonic Lumix. In 2021 deed ik mee aan een challenge om 1 maand lang te fotograferen met de Panasonic S5 en om in die periode 2 uitersten te fotograferen.

Straatfotografie

Straatfotografie is een bijzonder uitdagend genre: ik experimenteer ook wel eens met macrofotografie, sterrenfotografie, vogels, portretten en landschappen, maar voor mij komt er niks in de buurt van een goede straatfoto! Bij mijn straatfoto’s wil ik dat alles klopt: ook al is het een spontaan moment is dat in een split second gemaakt is. Ik wil dat de compositie sterk en overzichtelijk is, dat de foto technisch klopt en dat het een interessant geheel is. Ik probeer bij het maken van straatfoto’s zoveel mogelijk mijn eigen gang te gaan en te kijken op welke manieren ik mijn straatfotografie interessanter kan maken. Wat is bijvoorbeeld het effect van een telelens op straatfotografie? Hoe kun je kleur en zwart-wit écht gebruiken? En wat gebeurt er als je rustige locaties zoekt terwijl je wat meer op een afstand blijft?

Trouwfotografie en fotografie in opdracht

Ik ben al bijna 10 jaar actief als trouwfotograaf in de regio Nijmegen en (soms ver) daarbuiten. Ik vind het ontzettend leuk om een prachtige dag vast te leggen. Ook maak ik regelmatig portretten, bedrijfsreportages, evenementen reportages etc.

Cursussen en workshops

Samen met Hubaer Kusters en Sid Pluijm heb ik in 2020 Phocal opgericht: wij organiseren met z’n drieën lokale fotocursussen en workshops.

Referenties:

  • Olympus Passion Magazine – September 2021 Publicatie
  • Zoom Fototijdschrift – Nummer 10 (november/december nummer van 2021): Uitgebreide publicatie
  • Panasonic Lumix S-Tafette i.s.m. Zoom.nl – Augustus 2021 Deelnemer
  • Zoom.nl Fotowedstrijd – 2021: Winnaar
  • Kiekie Art – Mei 2020: Interview
  • Olympus Young Talent Award – 2019: Genomineerd
  • Street Photography Magazine – Mei 2019: Publicatie blog
  • Digifotopro Fotowedstrijd scherptediepte – September 2015: Winnaar