Fotografie van

Bedrijven

Met oog voor momenten

Bedrijfsreportages gaan in de eerste plaats om mensen. Ik zet mensen graag in hun kracht op de foto. Poseren voor foto's is een vak apart, maar het uitvoeren van je werk zoals je dat altijd doet, is jouw vak. Ik zorg er dus voor dat mensen doen waar ze goed in zijn en dat stuur ik zo bij dat je hoogwaardige foto's krijgt, zonder dat mensen teveel hoeven na te denken over poseren.

Ik heb ervaring met uiteenlopende bedrijfsreportages. De ene keer kom ik op een hele fotogenieke locatie met een schaapsherder of een maaiploeg en de andere keer gaat het om het vastleggen van medewerkers op een kantoor. Maar ook daar kun je hele mooie foto's maken, vooral als je de interactie tussen de medewerkers opzoekt en de mooiste kanten van het kantoorpand erin betrekt. Om keer op keer te zorgen voor beelden met impact die het juiste verhaal vertellen, werk ik op de volgende wijze:

  • Overleg vooraf: goede voorbereiding is essentieel. In overleg bespreken we wat voor foto's jullie nodig hebben en waar ze voor bedoeld zijn. We bepalen in overleg wat goede momenten zijn voor de fotografie (moet het overdag of juist 's avonds, moet het zonnig zijn of maakt dat niet uit, wil je een rustige dag op kantoor of juist een hele drukke?) en hoe vaak ik langs zal komen voor de foto's. Voor de ene klus heb ik aan een middag genoeg en voor de andere klus kom ik meerdere keren langs om alle beelden te maken. Dit overleg kan als videocall of op locatie.
  • Plan B en C: als er iets misgaat, moet ik door kunnen. Dus ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben en ik heb altijd reserve-apparatuur mee.
  • Snelle levering: we bespreken vooraf welke levertijd voor jullie werkt om tot een passende oplossing te komen. Tegen een kleine meerprijs is zelfs een same day delivery mogelijk.
  • Zorgvuldige nabewerking: ik maak een selectie van de foto's en bewerk deze na zodat ze er top uitzien. Ik houd hierbij rekening met hoe jullie foto's willen gebruiken. Tip: bedenk welke beeldverhouding jullie gebruiken. Gaat het om langwerpige foto's op een website, vierkante foto's voor social media of staande foto's voor op smartphones?

Kosten

De uiteindelijke kosten hangen sterk af van wat er nodig is. Hieronder heb ik 2 voorbeelden uitgewerkt om je een idee te geven. Er is uiteraard veel meer mogelijk. Neem contact op om te kijken wat voor jullie passend is.

De kosten zijn exclusief 21% BTW. Binnen Nijmegen geen reiskosten, daarbuiten €0.50 per kilometer.

Voorbeeld 1:
Een kleine opdracht zoals het vastleggen van een kleinere onderneming of één team binnen een organisatie.
- Videocall vooraf (circa 30 minuten)
- 1 of 2 uur fotografie op locatie
- Inclusief zorgvuldige nabewerking

Totaalprijs: €250,- bij 1 uur fotografie op locatie en €350,- bij 2 uur fotografie op locatie.

Voorbeeld 2:
Een grote opdracht zoals het vastleggen van meerdere teams binnen een organisatie, meerdere locaties van een onderneming of meerdere facetten van een bedrijf:
- Uitgebreide kennismaking vooraf (digitaal of fysiek, circa 60 minuten)
- 2x 5 uur fotografie op locatie
- Inclusief zorgvuldige nabewerking

Totaalprijs: €1130,-

Neem contact op voor meer informatie en dan bespreken we de mogelijkheden.

× Hoe kan ik je helpen?