Urban Trouwfotografie

Zijn jullie in voor extra bijzondere trouwfoto's? Lees dan verder: ik heb namelijk niet alleen 10+ jaar ervaring als trouwfotograaf, maar ik ben ook fervent straatfotograaf. Ik organiseer vele workshops straatfotografie in binnen én buitenland. Voor mij hoeven straatfotografie en trouwfotografie niet zo heel veel van elkaar te verschillen: het gaat beiden om het vangen van het perfecte moment en om het toepassen van creativiteit. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn straatfotografie, trouwfotografie én hoe we die twee kunnen combineren!

Mijn straatfotografie / urban fotografie in een notendop

Goede kans dat je niet zo bekend bent met straatfotorafie of urban style fotograferen. Ik laat je graag zien hoe ik binnen dit genre fotografeer!

Bij mijn straatfoto's ben ik altijd op zoek naar het perfecte moment. Ik probeer zo creatief mogelijk te werken met licht, vormen, kleuren en mensen om tot een zo interessant mogelijk eindresultaat te komen. Hier zie je een paar van mijn favoriete straatfoto's:

Hoe pas ik dat toe bij mijn trouwfoto's?

Ook bij trouwfoto's kan ik die manier van kijken toepassen. Het gaat voor mij dan echt om het zoeken van creatieve composities en om het vangen van het juiste moment. Dit pas ik toe tijdens de fotoshoot, maar ook door de dag heen heb ik een scherp oog voor momenten die iets extra's vertellen.

Wil jij ook dit soort foto's bij jouw bruiloft?

Om tijdens de fotoshoot in deze stijl te kunnen fotograferen, werk ik graag in een urban locatie. Dat betekent niet dat we midden in een drukke winkelstraat hoeven te staan. Ik kies vaak rustige locaties zoals een voormalige fabriek, een stuk rondom een brug, een rustig plein, een plek aan de rivier etc.

We kiezen de ideale plek altijd in overleg. Het moet immers passen binnen de planning van jullie dag en bij jullie wensen. Als straatfotograaf heb ik veel ervaring met het fotograferen in steden als Nijmegen, Arnhem, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven. Maar ook in andere locaties kan ik goed uit de voeten. En als ik een stad minder goed ken, dan ga ik voorafgaand aan de bruiloft de locatie scouten om de beste plekjes te vinden.

Gebalanceerde trouwreportage

Zijn jullie enthousiast geworden? Neem dan contact op. Voor de zekerheid voeg ik graag toe dat ik zeker niet alle foto's op deze manier maak. Ik maak ook foto's waar jullie echt in de hoofdrol staan, waar jullie liefde centraal staat en waar ik in de eerste plaats focus op jullie interactie. Een goede trouwreportage heeft wat mij betreft een balans tussen verschillende soorten foto's. Bekijk mijn portfolio om een overzicht te krijgen van wat ik door de dag heen allemaal fotografeer!

Share this story

× Hoe kan ik je helpen?