Meteen naar de inhoud

Trouwfotografie

Ik ben een trouwfotograaf met oog voor spontane momenten en werk het liefste met natuurlijk licht. Je kunt mij het beste omschrijven als een combinatie van enthousiast en rustig. Ik lever mijn trouwfoto’s standaard aan in een luxe foto-album! Mijn portfolio vind je onderaan de pagina.

Plan direct een vrijblijvende kennismaking in

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen jullie je wensen en voorkeuren aangeven. Ik bespreek de mogelijkheden en jullie hebben volop kans om vragen te stellen. 

Inplannen
trouwfotografie nijmegen

Wie ben ik?

Ik ben Rutger en ik ben sinds 2008 vol enthousiasme bezig met fotografie. Eerst puur hobbymatig, maar al snel ging ik in opdracht fotograferen en ik geef inmiddels ook al jarenlang met veel plezier fotocursussen aan beginners en gevorderden. 

Als persoon houd ik van lekker eten en ik sta hier graag uren voor in de keuken of naast de barbecue. Ik luister graag naar muziek van de vorige eeuw en ben een liefhebber van goede koffie, Belgisch speciaalbier en Schotse whisky. Ik woon samen met mijn vriendin en twee katten. 

Bruidsfotograaf Nijmegen

Mijn stijl

De manier waarop ik te werk ga voor mijn straatfoto’s lijkt sterk op hoe ik te werk ga voor mijn reportages. Bij beide genres wil ik dat alles klopt, ook al is het een spontaan moment dat ik in een split second vastleg. Ik wil dat de compositie sterk en overzichtelijk is. Dat de foto technisch klopt. En dat het een interessant geheel is.

Dit maakt dat je een mooie, complete reportage krijgt van je bruiloft: het wordt een combinatie van de belangrijkste gebeurtenissen en de spontane momenten tussendoor.

De video hiernaast heb ik in 2021 gemaakt in samenwerking met het fotografie tijdschrift Zoom en met Panasonic Lumix. De video geeft je gelijk een goed beeld van wie ik ben.

Mijn werkwijze

Voor zowel trouwfotografie als straatfotografie ga ik onopvallend te werk zodat ik ongeposeerde momenten kan vastleggen. Ook is voor beide genres timing van belang en moet je voor allebei goed kunnen werken met natuurlijk licht en de kenmerken van de locatie.

Ik vind het heel belangrijk dat jullie je allebei op je gemak voelen. Niet iedereen vindt het even leuk om op de foto te gaan, maar van je bruiloft wil je natuurlijk wel mooie foto’s. Ik hou vaak vrij veel afstand en laat jullie lekker zelf je gang gaan. Wanneer nodig help ik jullie met instructies, maar stiekem ben ik vooral op zoek naar de spontane momenten waarop jullie even vergeten dat er een fotograaf aanwezig is. Het goede nieuws is dat die momenten er altijd zijn. En die zie je even later schitteren in het album!

Persoonlijke klik

Je hoeft niet meteen beste vrienden te worden met je fotograaf, maar de trouwfotograaf is bij veel belangrijke momenten aanwezig op de dag. En je staat het mooiste op je foto’s als je echt jezelf kunt zijn.

Daarom plan ik altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dan bespreken we niet alleen de details, maar kijken we ook of het klikt. Zo niet, dan zit je nog nergens aan vast.

Album

Natuurlijk krijg je de foto’s digitaal, maar wat mij betreft gaat er niets boven een goede foto-afdruk. Daarom lever ik mijn foto’s ook aan in een luxe album van 30x30cm. Het boek bestaat uit pagina’s die gemaakt zijn van professioneel fotopapier en die verstevigd zijn met museumkarton. 

Het ontwerpen van het album
Je wil natuurlijk een zo mooi mogelijk foto-album zonder dat je hier zelf teveel tijd mee bezig moet zijn. Daarom doe ik het meeste werk, maar geef ik jullie wel inspraak om er echt jullie album van te maken. 

Tijdens de kennismaking overleggen we wat jullie de fijnste werkwijze vinden. In de meeste gevallen gaat het als volgt: ik maak een eerste versie van het album digitaal op. Daarbij kies ik dus zelf alle foto’s en stel ik alle pagina’s samen. Deze eerste versie stuur ik digitaal toe en hier kunnen jullie vervolgens feedback op geven. Dat kan van alles zijn: het toevoegen of weglaten van foto’s, het anders indelen van pagina’s etc.

Ik voer de wijzigingen door en stuur een nieuwe versie toe. Pas als jullie helemaal tevreden zijn, gaat het boek naar de drukker. Het album ontvang je circa 6 weken na de bruiloft*. Het is de kers op de taart van de fotoreportage en zorgt ervoor dat jullie je mooie dag kunnen blijven herbeleven! 

*Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe snel jullie feedback geven op de voorbeeldweergave

Praktische informatie

Bij mij kun je rekenen op het volgende:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek: we plannen vooraf een kennismakingsgesprek in om elkaar te leren kennen en om de details door te spreken
  • Geen reiskosten: ik woon in Nijmegen, maar ik fotografeer bruiloften in heel Nederland zonder reiskosten. Het fotograferen van een bruiloft in het buitenland is zeker mogelijk in overleg
  • Snelle levering: binnen 24 uur lever ik 3 foto’s aan die je vast kunt delen met vrienden en familie. Binnen 3 weken ontvang je de volledige selectie digitaal én de eerste versie van het album digitaal. 
  • Volledige selectie (geen maximum aantal): ik maak op de dag zelf ontzettend veel foto’s. Na afloop maak ik een selectie. Hierbij werk ik zonder maximum. De volledige selectie bewerk ik met de hand na en deze ontvangen jullie digitaal. Als jullie dat mooi vinden, lever ik een deel van de foto’s ook in zwart-wit aan!
  • Bewerking per foto: ik werk niet met standaard presets waardoor alle foto’s hetzelfde sausje krijgen. Bij het nabewerken beoordeel ik elke foto individueel. Met de bewerking wil ik elke foto er zo mooi mogelijk uit laten zien, zonder dat het overbewerkt of onnatuurlijk wordt.
  • Prachtig album: ik werk samen met misschien wel de beste drukker van Nederland om een schitterend boek te maken waarbij je volop keuzes hebt om het helemaal jullie boek te maken. Dit album is echt de kers op de taart én is bij de prijs inbegrepen.
  • Goed voorbereid: op je bruiloft wil je geen gedoe. Ik bereid me zorgvuldig voor, ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben en ik heb altijd voldoende reserve-apparatuur mee voor als er iets kapotgaat. Je kunt weliswaar niet voor 100% zeker zijn, maar wel voor 99%

Tarieven trouwfotografie

Complete pakketten
Ik werk met pakketten waar praktisch alles inbegrepen is. De kennismaking en reiskosten zijn inclusief, ik lever alle foto’s aan die iets toevoegen aan de reportage, je krijgt een online galerij en een luxe foto-album van 30x30cm. Dit doe ik om jullie te ontzorgen: je hoeft bij mij niet nog tien keuzes te maken en bij elke keuze gaan rekenen hoeveel dat scheelt. Je weet van tevoren waar je aan toe bent.

In overleg kan er natuurlijk altijd nog worden afgeweken. Hieronder staan 4 opties,  maar je kunt ook meer of minder uur boeken (of een oneven aantal).

Alle prijzen zijn inclusief btw.

Reviews

Ook te vinden op mijn Google pagina.

Rolf en Ilse

“Hele fijne fotograaf om mee samen te werken. Met het resultaat van onze trouwfoto’s zijn we super blij. Voorafgaand een goed gesprek gehad om onze voorkeuren en verwachtingen te bespreken.

Op de trouwdag zelf is Rutger heel erg professioneel en heeft aandacht voor de details. Uiteindelijk onze dag op een hele leuke, mooie en ook creatieve manier vastgelegd. Zeker aan te raden!”

Bente & Andries

“Heel tevreden over de manier waarop Rutger als fotograaf onze bruiloft heeft vastgelegd.

Vooraf goede afstemming over wensen en mogelijkheden, en op de dag zelf heeft hij bijgedragen aan de relaxte sfeer tijdens ons fotomoment tussen kerk en feest in, en bij viering en feest veel oog gehad voor de spontane momenten die zo’n dag het bijzonderst maken. Hij heeft dan ook prachtige foto’s afgeleverd. We zouden hem zeker aanraden!”

Carmen & Dave

“Rutger heeft ons trouwen gefotografeerd in 2013 en we zijn vol lof.

Hij stond overal voor open, dacht met ons mee, ondanks de zenuwen voelde we ons op ons gemak met hem achter de lens. Hij neemt de tijd, heeft goede timing en weet precies de goede hoeken te vinden.”

Donny & Chantal

“Wij zochten namelijk een goede maar betaalbare fotograaf voor onze huwelijksceremonie en hebben deze gevonden in Rutger.

Rutger is erg duidelijk en professioneel en reageert ook snel op mailtjes, maar het aller belangrijkste is dat onze trouwfoto’s prachtig geworden zijn.

Rutger, hartstikke bedankt voor onze super mooie foto’s en mochten wij ooit of vrienden van ons een goede fotograaf nodig hebben, dan weten wij je zeker te vinden.

Groetjes Donny en Chantal.”

Portfolio trouwfotografie

Contact

Zijn jullie enthousiast geworden? Neem contact op om te checken of ik op jullie datum nog beschikbaar ben. Dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in. Als je eerst nog vragen hebt, hoor ik het graag. Vul het onderstaande formulier in, of bel: 06 49 255 351
Trouwfotografie formulier