Trouwfotografie

Ik ben een trouwfotograaf met oog voor spontane momenten en werk het liefste met natuurlijk licht. Je kunt mij het beste omschrijven als een combinatie van enthousiast en rustig. Ik lever mijn trouwfoto’s standaard aan in een luxe foto-album!

Wie ben ik?

Ik ben Rutger en ik fotografeer bruiloften en geregistreerde partnerschappen sinds 2013. Ik organiseer fotocursussen en workshops waarbij ik nieuwe en gevorderde fotografen enthousiasmeer voor dit prachtige vak. En daarnaast ben ik een zeer fanatieke straatfotograaf. Neem eens een kijkje bij mijn straatfoto’s of bekijk het filmpje hiernaast.

Dat filmpje heb ik in 2021 gemaakt in samenwerking met het fotografie tijdschrift Zoom en met Panasonic Lumix. De video geeft je gelijk een goed beeld van wie ik ben.

Wat is mijn stijl?

Er zit veel overlap tussen hoe ik straatfoto’s maak en hoe ik trouwfoto’s maak. Voor beide vormen van fotografie vind ik het belangrijk om onopvallend te werk te gaan zodat ik ongeposeerde momenten kan vastleggen. Ook is voor beide genres timing van belang en moet je voor allebei goed kunnen werken met natuurlijk licht en de kenmerken van de locatie.

Ik vind het heel belangrijk dat jullie je allebei op je gemak voelen. Niet iedereen vindt het even leuk om op de foto te gaan, maar van je bruiloft wil je natuurlijk wel mooie foto’s. Ik hou vaak vrij veel afstand en laat jullie lekker zelf je gang gaan. Wanneer nodig help ik jullie met instructies, maar stiekem ben ik vooral op zoek naar de spontane momenten waarop jullie even vergeten dat er een fotograaf aanwezig is. Het goede nieuws is dat die momenten er altijd zijn. En die zie je even later schitteren in het album!

Persoonlijke klik

Je hoeft niet meteen beste vrienden te worden met je fotograaf, maar het is wel belangrijk dat jullie je beiden op je gemak voelen bij hem/haar. De fotograaf is bij veel belangrijke momenten aanwezig op de dag en je staat het mooiste op je foto’s als je echt jezelf kunt zijn.

Daarom plan ik altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dan bespreken we niet alleen de details, maar kijken we ook of het klikt. Zo niet, dan zit je nog nergens aan vast.

Album

Hier volgt binnenkort meer informatie. Ik ben in de winter van 2022 bezig met het overstappen naar een nieuwe drukker. Daarvoor laat ik een proefalbum maken en bestel ik staaltjes van de covers en papiersoorten. Als ik volledig overtuigd ben van de kwaliteit en alles in huis heb, plaats ik hier meer informatie over het album.

Wanneer je gaat trouwen in 2022, krijg je het nieuwe (mooiere!) album.

Praktische informatie

Bij mij kun je rekenen op het volgende:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek: we plannen vooraf een kennismakingsgesprek in om elkaar te leren kennen en om de details door te spreken
  • Geen reiskosten: ik woon in Nijmegen, maar ik fotografeer bruiloften in heel Nederland zonder reiskosten. Het fotograferen van een bruiloft in het buitenland is zeker mogelijk in overleg
  • Snelle levering: binnen 24 uur lever ik 3 foto’s aan die je vast kunt delen. Binnen 7 dagen na de bruiloft lever ik de foto’s digitaal aan. Het album lever ik in circa 4-6 weken
  • Volledige selectie: ik maak op de dag zelf ontzettend veel foto’s. Na afloop maak ik een selectie. Hierbij werk ik zonder maximum. De volledige selectie bewerk ik met de hand na en deze ontvangen jullie digitaal. Als jullie dat mooi vinden, lever ik een deel van de foto’s ook in zwart-wit aan!
  • Prachtig album: ik werk samen met de beste drukker van Nederland om een schitterend boek te maken waarbij je volop keuzes hebt om het helemaal jullie boek te maken. Dit album is echt de kers op de taart!
  • Goed voorbereid: op je bruiloft wil je geen gedoe. Ik bereid me zorgvuldig voor, ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben en ik heb altijd voldoende reserve-apparatuur mee voor als er iets kapotgaat. Je kunt weliswaar niet voor 100% zeker zijn, maar wel voor 99%

Tarieven trouwfotografie

Ik werk met vaste pakketten. In overleg kan daar van worden afgeweken. Alle prijzen zijn inclusief btw. Het is uiteraard ook mogelijk om een oneven aantal uren te boeken. 

Reviews

Ook te vinden op mijn Google pagina.

Rolf en Ilse

Hele fijne fotograaf om mee samen te werken. Met het resultaat van onze trouwfoto’s zijn we super blij. Voorafgaand een goed gesprek gehad om onze voorkeuren en verwachtingen te bespreken. Op de trouwdag zelf is Rutger heel erg professioneel en heeft aandacht voor de details. Uiteindelijk onze dag op een hele leuke, mooie en ook creatieve manier vastgelegd. Zeker aan te raden!

Bente & Andries

“Heel tevreden over de manier waarop Rutger als fotograaf onze bruiloft heeft vastgelegd. Vooraf goede afstemming over wensen en mogelijkheden, en op de dag zelf heeft hij bijgedragen aan de relaxte sfeer tijdens ons fotomoment tussen kerk en feest in, en bij viering en feest veel oog gehad voor de spontane momenten die zo’n dag het bijzonderst maken. Hij heeft dan ook prachtige foto’s afgeleverd. We zouden hem zeker aanraden!”

Carmen & Dave

“Rutger heeft ons trouwen gefotografeerd in 2013 en we zijn vol lof. Hij stond overal voor open, dacht met ons mee, ondanks de zenuwen voelde we ons op ons gemak met hem achter de lens. Hij neemt de tijd, heeft goede timing en weet precies de goede hoeken te vinden.”

Donny & Chantal

“Wij zochten namelijk een goed maar betaalbare fotograaf voor onze huwelijksceremonie en hebben deze gevonden in Rutger.

Rutger is erg duidelijk en professioneel en reageert ook snel op mailtjes, maar het aller belangrijkste is dat onze trouwfoto’s prachtig geworden zijn.

Rutger, hartstikke bedankt voor onze super mooie foto’s en mochten wij ooit of vrienden van ons een goed fotograaf nodig hebben, dan weten wij je zeker te vinden.

 

Groetjes Donny en Chantal.”

Portfolio trouwfotografie

Contact

Zijn jullie enthousiast geworden? Neem contact op om te checken of ik op jullie datum nog beschikbaar ben. Dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in. Als je eerst nog vragen hebt, hoor ik het graag. Vul het onderstaande formulier in, of bel:

06 49 255 351

Dit is de kop

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.