Straatfotografie in Rotterdam

Rotterdam is een geweldige stad voor straatfotografie (lees ook: Wat is Straatfotografie?). Ik woon in Nijmegen en kom oorspronkelijk uit Utrecht, maar Rotterdam heeft mij altijd getrokken. Doordat mijn vader uit Rotterdam komt, ben ik er vroeger veel geweest. Vanaf het moment dat mijn liefde voor straatfotografie begon, heb ik de stad weer op een hele andere manier leren kennen. Als ik zin heb om te fotograferen, plan ik een dag in om rond de lopen door Rotterdam. En in al die jaren heeft de stad mij nog nooit teleurgesteld! Ik neem je graag mee langs een aantal van mijn favoriete foto's uit Rotterdam.

Cruise Terminal Rotterdam

Elke keer als ik in Rotterdam ben, loop ik tenminste één keer over de Erasmusbrug. Deze dag vertrok er een cruiseschip van de Cruise Terminal Rotterdam.

Op de foto lijkt het alsof het schip naar de jongens toe vaart, maar het vaart achteruit weg van de terminal.

Rotterdam | 2016

Metrostation Wilhelminaplein

Deze foto maakte ik als onderdeel van de Zoom S-Tafette. Daar is ook een hele leuke video van gemaakt waar je mij in actie ziet.

De foto heb ik gemaakt bij het metrostation Wilhelminaplein. Het contrast tussen de snelheid van de metro en de stilstaande man die helemaal in zijn eigen wereld is, maakt voor mij de foto.

Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van een langere sluitertijd. Wil je meer weten over de beste instellingen voor je straatfotografie? Lees dan Welke instellingen moet je gebruiken voor straatfotografie.

Rotterdam | 2021

Op pad in Rotterdam

Ben je op zoek naar mooie locaties voor straatfotografie? Ga dan zeker eens naar Rotterdam. Ik organiseer ook meerdere keren per jaar mijn Workshop Straatfotografie. Dat doe ik in verschillende steden door heel Nederland. En Rotterdam komt ieder jaar minstens één of twee keer aan bod!

Share this story

× Hoe kan ik je helpen?